Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eclipsă parţială de soare în prima duminică din 2019

NASA
soare, eclipsa

Prima duminică din anul 2019 vine cu o eclipsă parțială de Soare, iar pasionații știu deja de unde se va vedea cel mai bine evenimentul astronomic, anunță space.com, potrivit Mediafax.

Ca să fie vizibilă pentru oamenii obișnuiți de pe Pământ, o eclipsă totală de Soare trebuie să proiecteze umbra Lunii pe suprafața Pământului. De data aceasta, umbra va trece la o distanță de aproximativ 900 de kilometri pe lângă Pământ. Așa se face că amatorii de evenimente astronomice trebuie să se mulțumească, duminică, să urmărească traseul pe care satelitul natural al Pământului poate fi văzut acoperind câte o mică porțiune din discul Soarelui.

Fenomenul va fi vizibil numai pentru o mică parte din emisfera nordică a planetei, din estul Asiei, prin Siberia, nord-estul Chinei, Coreea, Japonia, spre Polul Nord, prin nordul Oceanului Pacific și până în sud-vestul Alaskăi. Cea mai bună perspectivă va fi în estul Asiei, din Tokyo luna fiind vizibilă în ultimele ore ale dimineții cu un procent de 30% de acoperire a Soarelui.

Până la finalul secolului al XXI-lea, de pe teritoriul României vor mai fi vizibile 33 de eclipse, arată Astroinfo. Următoarea eclipsă de Soare parțial vizibilă din România va avea loc în iunie 2020, dar discul solar nu va fi acoperit decât în proporție de 11% pentru cei din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.