Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiştii, atac virulent: 'Ați transformat Constituția în hârtie igienică'

per.ro
Danut Pop

Ecologiştii lansează un nou atac virulent şi trag mai multe semnale de alarmă. Şeful PER, Dănuţ Pop "pune degetul pe rană".

"V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu drepturile noastre, garantate prin Constituție? Ei bine, se cam șterge statul cu ele la fund. Dreptul la un mediu sănătos este doar o glumă în România. La fel și dreptul la ocrotirea sănătății sau cel la muncă și protecția socială a muncii. Între timp, nici dreptul la învățătură nu mai este respectat de stat, prin tot ceea ce înseamnă instituții de resort.

La un nou an școlar, problemele sunt tot cele vechi. Lipsa manualelor, clădiri insalubre, programe școlare stângace, ca să nu spun proaste de-a dreptul. De departe, cea mai mare problemă cu care se confruntă învățământul românesc o reprezintă abandonul școlar. Suntem în topul țărilor europene, deși locul acesta nu ne face onoare.

Potrivit INS, motivația abandonului școlar o reprezintă situația economică precară, exodul părinților în străinătate și lipsa locurilor de muncă pentru tineri. Fenomenul, care generează efecte negative asupra întregii societăți, nu-i tulbură cu nimic pe cei care conduc România și pe care încep deja să-i bănuiesc că și-au propus să ne transforme într-un popor fără educație, ușor de manipulat.", spune şeful ecologiştilor, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.