Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiștii se revoltă în legatură cu Legea privind sanctionarea cu închisoare a angajatorilor și antreprenorilor care nu își plătesc datoriile către stat

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român (PER) critică dur intenția de a reincrimina angajatorii și antreprenorii care nu își plătesc datoriile la stat după ce anterior măsura fusese declarată neconstituțională. Ecologiștii susțin că răspunderea ar trebui să fie individuală și ea să se ducă chiar și până la nivel de ministru dacă este cazul:

”Partidul Ecologist Român critică reîncriminarea ca faptă penală a angajatorilor de a nu vărsa la bugetul de stat sumele reținute la sursă cu titlu de impozit și contribuții sociale, mai ales că aceasta a fost anterior declarată neconstituțională prin Decizia nr. 363/2015 a Curții Constituționale.

Mai mult, criza sanitară și cea energetică sunt oricum niște pietre de moară pentru antreprenori. Chiar au luat-o razna cu toții? Hai să-i bage pe toți la închisoare, să rămână doar multinaționalele, că oricum de ele nu se ating, nu are nimeni curaj! Chiar vor să fie continuatorii lui Basescu și Kovesi de a distruge capitalul românesc? Mă așteptam la mai multă promovare a Legii Prevenției, de exemplu! Guvernanții și parlamentarii trebuie să aibă grijă de antreprenorii români, mai ales în astfel de vremuri tulburi, nu să le pună gheata pe cap! Este un demers ruşinos!

Totuși, cum ar fi propunerea noastră pentru extinderea aplicabilității legii și la toate instituțiile guvernamentale și ale administrației publice care amână la plată obligațiile către antreprenori, incluzând aici TVA, decontări ale lucrarilor executate, plăți ale serviciilor prestate sau sume rezultate ca urmare a unor hotărâri judecatorești.

Raspunderea trebuie să fie individuală și să includă șefii instituțiilor, până la nivel de ministru!”, susțin ecologiștii într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.