Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologistii sunt de părere că `a luptat împotriva unei demonstrații de corupție sistemică la nivelul guvernului austriac`

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român pune în discuție izul de corupție instituționalizată, la nivel statal, care în mod evident a rezultat după tot acest proces de pregătire a lărgirii spaţiului Schenghen.

În realitate, țara noastră a luptat împotriva unei  demonstrații de corupție sistemică la nivelul guvernului austriac, ce s-ar putea cerceta ca fapte condamnabile penal cum ar fi: trafic de influență, şantaj, cumpărarea de avantaje, etc. Practic, au arătat ce se poate mai rău, în condițiile în care  România îndeplineşte criteriile de aderare! Astfel,  PER solicită de urgență implicarea Parchetului European.

Desigur că toți asteptăm o asumare oficială a eşecului, la nivel intern. Primii responsabili fiind Preşedintele României, Klaus Iohannis, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul de Interne, Lucian Bode şi ambasadorul Emil Hurezeanu. Se înregistrează un eşec dezastruos al diplomației române, mai ales în contextul complex în care ne aflăm. Klaus Iohannis îşi termină oricum mandatul, Bogdan Aurescu este mult prea slab să mai fie luat în discuție iar Hurezeanu poate schimba lejer domeniul de activitate, spre presa scrisă, eventual. Austria este principalul beneficiar al privatizărilor controversate şi poate al  tăierilor ilegale de păduri în România!

România are nevoie de o nouă strategie pe politică externă, dar din 2024, după prezidențiale, căci până atunci, defilăm cu aceeaşi oameni slabi. România a eşuat, pentru că este un stat eşuat, aşa cum Klaus Iohannis ne-a spus! Să nu dăm vina pe "surzi", căci ai noştri nu au gasit limbajul să comunice! Să nu dăm vina pe ruși sau pe vreme. Europa are nevoie de UNIUNE, susțin ecologistii într-un comunicat remis redactiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.