Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Chinei, lovită serios de criza semiconductorilor: vânzările auto au scăzut cu aproape 20%

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Vânzările auto pe piaţa chineză au scăzut cu 19,6% în septembrie, a cincea lună de declin consecutiv, din cauza deficitului global de semiconductori şi a problemelor în alimentarea cu energie, care au afectat producţia în cea mai mare piaţă auto din lume, transmit Xinhua şi Reuters, arată Agerpres.

Septembrie şi octombrie, cunoscute ca "septembrie de aur şi octombrie de argint" de specialiştii auto chinezi, erau percepute ca perioadele de vârf ale sezonului pentru vânzări, clienţii revenind în mod tradiţional să facă achiziţii după perioada verii.

Luna trecută, livrările au totalizat 2,07 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2020, a informat Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

"Declinul vânzărilor a fost provocat de problemele interne în alimentarea cu energie, parţial din cauza deficitului de cărbune, şi de deficitul prelungit de semiconductori pe plan mondial, care au forţat mulţi producători auto să-şi limiteze producţia, a apreciat Chen Shihua, oficial în cadrul CAAM. Acesta a adăugat că deficitul de cipuri a început să se atenueze în China iar livrările se vor îmbunătăţi în ultimul trimestru al anului.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au fost mai mult decât duble în septembrie, ajungând la nivelul record de 357.000 de unităţi.

Companiile auto şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.