Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia germană s-a contractat cu 12 % în T2, dar a fost depăşită cea mai dificilă perioadă

zf.ro
grafic scadere

Germania, cea mai mare economie europeană, s-a contractat cu 12% în trimestrul doi din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, dar deja a fost depăşită cea mai dificilă perioadă, se arată într-un raport publicat marţi de Institutul de cercetare economică DIW, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"Situaţia se îmbunătăţeşte din nou. Relaxarea graduală a măsurilor de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) are un efect pozitiv asupra consumului şi producţiei industriale", a afirmat Claus Michelsen, directorul economic al DIW.

Un alt institut de cercetare economică - Ifo - a anunţat că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat în iunie o creştere până la 86,2 puncte, de la o cifră revizuită de 79,7 de puncte în mai. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o creştere a acestui indicator până la nivelul de 85 de puncte.

"Evaluările companiilor privind situaţia lor actuală sunt ceva mai bune. Mai mult, aşteptările lor au crescut. Companiile germane văd lumina de la capătul tunelului", a declarat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.

Luna aceasta, Bundesbank a previzionat că economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, apoi va creşte cu 3,2% în 2021 şi cu 3,8% în 2022, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat un plan de stimulare de 130 de miliarde de euro pentru perioada 2020 - 2021. Acest program se adaugă imensului plan de peste 1.000 de miliarde de euro pus în aplicare în martie, în perioada de vârf a pandemiei, şi care prevede ajutoare pentru firme şi împrumuturi garantate de stat în valoare de miliarde de euro.

Estimările Bundesbank sunt în linie cu cele ale analiştilor şi ale Guvernului de la Berlin, care se aşteaptă în acest an la un declin al PIB-ului între 6% şi 7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.