Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Germaniei se pregătește de o creștere modestă la începutul anului 2024, conform Bundesbank

egmsecurities.com
germania economie

Performanţa slabă a economiei germane va continua în primele luni din 2024, se arată într-un raport publicat luni de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmit DPA şi Reuters.

După declinul PIB-ului de la finalul lui 2023, economia Germaniei ar putea înregistra un uşor declin în primul trimestru din 2024, intrând în recesiune. Numeroasele greve ale sindicatelor germane încetinesc creşterea pe termen scurt, avertizează Bundesbank, potrivit Agerpres.

Instituţia dă asigurări că "o recesiune, în sensul unui declin prelungit, semnificativ şi pe scară largă al economiei, nu poate fi identificată şi nu este aşteptată în prezent. Cheltuielile de consum se vor redresa, pe fondul pieţei stabile a forţei de muncă, al majorării salariilor şi al reducerii inflaţiei".

Datele preliminare publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis) indică un declin de 0,3% al economiei germane în trimestrul patru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni.

Perturbările transportului în zona Mării Roşii nu vor avea un impact semnificativ, apreciază Bundesbank, deoarece există suficientă capacitate de transport neutilizată, iar costurile de transport sunt doar o parte redusă din costul general al bunurilor.

Deşi perspectivele nu sunt optimiste, Banca Centrală a Germaniei nu se aşteaptă la o deteriorare majoră a pieţei muncii, care a sprijinit până acum economia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.