Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Italiei se va contracta semnificativ în primul semestru din 2020, spune ministrul italian al Economiei

www.thelocal.it
Roberto Gualteri

Economia Italiei se va contracta semnificativ în primul semestru din acest an, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a avertizat marţi ministrul Economiei, Roberto Gualteri, transmite Reuters, citată de Agerpres.

"Ministerul de Finanţe estimează că va fi un declin semnificativ al PIB-ului în primele şase luni din 2020". Pe ansamblul acestui an, economia ar urma să scadă cu "câteva puncte procentuale", a declarat Gualteri, în Parlament.

După un declin sever în martie, Ministerul de Finanţe vede "continuarea perioadei dificile în aprilie şi doar o îmbunătăţire graduală în următoarele luni", a explicat oficialul italian.

Şi Fondul Monetar Internaţional a înrăutăţit săptămâna trecută estimarea privind evoluţia economiei italiene în acest an, din cauza efectelor pandemiei.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Italia, a treia economie a zonei euro, ar urma să înregistreze un declin de 0,6% în 2020, faţă de o creştere cu 0,4% previzionată anterior, urmând ca PIB-ul să se redreseze în 2021, cu un avans de 0,8%, se arată în raportul FMI publicat vineri.

Epidemia "a creat atât urgenţe în domeniul sănătăţii, cât şi în cel economic, ambele trebuie remediate rapid, în timp ce incertitudinile se amplifică, iar riscurile se extind. Odată ce criza a trecut, Board-ul FMI consideră că trebuie implementate măsuri cuprinzătoare pentru a sprijini potenţialul de creştere şi a îmbunătăţi rezilienţa", precizează instituţia financiară internaţională.

Guvernul italian a impus restricţii de izolare la nivel naţional în Italia din 10 martie. Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns marţi la 6.820, crescând cu 743 în ultimele 24 de ore, infirmându-se tendinţa de scădere din ultimele două zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.