Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia lui Recep Erdogan s-a prăbușit! Turcia a intrat în recesiune tehnică

Time
Erdogan

Economia Turciei s-a contractat cu 3% în trimestrul patru, înregistrând cea mai slabă performanţă din ultimii nouă ani, acesta fiind cel mai clar indiciu că criza valutară din 2018 împinge ţara în recesiune, transmite Reuters, conform news.ro.

Turcia, o piaţă emergentă majoră, apreciată ani de zile de investitorii internaţionali, a obţinut în 2017 o creştere economică de peste 7%, dar anul trecut a fost afectată de depreciarea cu 30% a lirei turceşti.

Liderul PSD, în malaxorul presei - un jurnalist îl pune la punct: 'Iohannis a fost ales democratic, dar Dragnea, ca individ, n-a fost niciodată de popor'

Analiştii anticipau un declin al PIB de 2,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, scăderea de 3% fiind cea mai gravă după 2009.

Lira s-a depreciat uşor în urma informaţiei, la 5,4545 unităţi pentru un dolar, de la 5,45 unităţi pentru un dolar înainte de publicarea datelor oficiale referitoare la PIB.

Economia a avansat cu 2,6% pe ansamblul anului 2018, de asemenea cea mai slabă performanţă după 2009, potrivit datelor publicate de Institutul Turc de Statistică. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o creştere de 2,55%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.