Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia poloneză pierde competiţia cu Germania pentru muncitorii ucraineni

AP
Polonia

Economia poloneză ar putea să piardă din elan deoarece muncitorii ucraineni, un important rezervor de forţă de muncă de care cea mai mare economie est-europeană a putut profita până acum pentru acoperirea deficitului de personal, nu mai sunt interesaţi să rămână în Polonia, transmite Bloomberg.

Chiar dacă datele oficiale de la oficiul forţei de muncă arată o creştere de 20% în ritm anual a numărului de ucraineni care solicită înscrierea în Polonia, realitatea este că din ce în ce mai puţini ucraineni rămân să muncească în Polonia şi în schimb optează pentru Germania, unde salariile sunt mai mari, susţine agenţia de recrutare Personnel Service.

Potrivit acestei agenţii, numărul de ucraineni care trăiesc în Polonia post-pandemie a coborât, pentru prima dată în ultimii ani, sub pragul de un milion. În luna septembrie, numărul de locuri de muncă oferite în Polonia pentru ucraineni a depăşit de două ori numărul celor interesaţi de aceste joburi, a informat agenţia de recrutare Personnel Service, potrivit Agerpres.ro.

"Putem vorbi de miile de ucraineni care, oficial, trăiesc în Polonia dar muncesc în Germania, unde deficitul de muncitori este de asemenea dureros. Aceasta este o ameninţare serioasă la adresa Poloniei", spune directorul general de la agenţia de recrutare Personnel Service, Krzysztof Inglot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.