Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Rusiei duduie în ciuda sancțiunilor - Creșterea pe 2018 a depășit estimările oficiale

PBS
IRA propaganda internet rusia

Rusia a înregistrat o creştere economică de 2,3% în 2018, depăşit estimările oficiale, dar expansiunea nu a fost suficientă pentru a susţine consumul privat, potrivit datelor statistice preliminare, transmite Reuters.

În luna ianuarie, Ministerul Economiei a revizuit în sens pozitiv estimrile de creştere aferente anului 2018, de la 1,8% la 2%, citând o intensificare puternică a activităţilor de construcţii.

Biroul de statistică Rosstat a îmbunătăţit estimarea referitoare la creşterea din sectorul construcţiilor în primele 11 luni ale anului de la 0,5% la 5,7%.

Ministerul a anunţat anterior că serviciul de statistică ar fi revizuit datele referitoare la activităţile de construcţii din regiunea Iamalo-Nenets.

Ministerul nu a precizat ce proiecte de construcţii au contribuit la modificarea datelor statistice, dar Novatek, cel mai mare producător de gaze privat, operează în regiunea respectivă centrala de gaze naturale lichefiate Iamal, a cărei producţie a ajuns la capacitate în 2018.

Creşterea economică mai ridicată ar trebui în mod normal să susţină veniturile populaţiei şi să aibă ca efect creşterea cheltuielilor. Dar în Rusia, o ţară cu o populaţie de 147 de milioane de locuitori, cheltuielile din sectorul privat au scăzut de fapt în trimestrul al patrulea, potrivit analiştilor.

Nu este clar din datele preliminare ale Rosstat ce a afectat cheltuielile de consum în trimestrul patru, au spus analiştii.

Inflaţia a accelerat în 2018, iar pentru 2019 analiştii anticipează că tendinţa va continua, astfel că indicatorul va atinge 5,1%, peste ţinta băncii centrale, de 4%. Banca centrală a majorat în decembrie dobânda de referinţă, pentru a limita presiunea de creştere a preţurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.