Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia SUA a creat 273.000 noi locuri de muncă în februarie, într-o perioadă în care epidemia de coronavirus a speriat investitorii

munca

Numărul de locuri de muncă a crescut semnificativ, în SUA, în luna februarie, ceea ce dă un impuls economiei Statelor Unite într-o perioadă în care incertitudinile cu privire la epidemia de coronavirus au speriat investorii, a comunicat, vineri, Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Per total, economia Statelor Unite a creat 273.000 de noi locuri de muncă în cea de-a două lună din an, cu mult peste aşteptările economiştilor. Raportul lunar al Departamentului american pentru Muncă, publicat vineri, indică totodată că salariile au crescut în februarie cu 0,3%, față de 0,2%, în ianuarie şi că rata şomajului a revenit la minimul ultimilor 50 de ani, de 3,5%. Creşterea salariilor este și o urmare a faptului că angajaţii au muncit mai multe ore în februarie, decât în ianuarie.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

Deşi raportul nu cuantifică impactul epidemiei de coronavirus, care a început să se răspândească în Statele Unite în finalul lunii februarie, nu există semne că epidemia a lovit piaţa muncii. Numărul concedierilor a fost redus, iar IMM-urile şi companiile din sectorul serviciilor, care reprezintă 70% din economia americană, au continuat angajările.

Fed, sistemul de bănci centrale al Statelor Unite, a redus, marți, dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale la intervalul de 1,00-1,25%, într-o şedinţă de politică monetară de urgenţă. Într-o conferinţă de presă, preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus că bazele economiei americane continuă să fie solide, dar a recunoscut că „epidemia de coronavirus presupune riscuri la adresa activităţii economice".

În luna februarie, numărul de locuri de muncă din segmentul transporturilor a scăzut cu circa 4.000, acesta fiind cel mai probabil un efect timpuriu al epidemiei de coronavirus. Cu toate astea, în majoritatea sectoarelor economice numărul de locuri de muncă a crescut în ultima lună, pe primul loc aflându-se sectorul construcţiilor, cu aproape 90.000 de noi angajări.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

În SUA, ritmul angajărilor a fost solid şi în ianuarie, cu 225.000 de noi angajări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.