Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia SUA a generat 1,763 milioane de noi locuri de muncă luna trecută: Dinamica a depășit estimările analiștilor

www.timeanddate.com
steag SUA

Economia SUA a generat 1,763 milioane de noi locuri de muncă luna trecută, dinamică peste estimările analiștilor (1,6 milioane), dar în decelerare de la nivelul record de 4,8 milioane în luna iunie, arată o analiză a Băncii Transilvania, potrivit Mediafax.

Conform Departamentului Muncii din Statele Unite climatul din piața forței de muncă a continuat să se amelioreze în iulie (pentru a treia lună la rând), evoluție susținută de mix-ul relaxat (fără precedent) de politici economice în implementare după incidența crizei sanitare.

Cu toate acestea, ritmul de ameliorare s-a temperat, pe fondul intensificării crizei sanitare (ceea ce a condus la introducerea de noi restricții).

HORECA (ramura economiei cea mai afectată de incidența pandemiei) a continuat să fie sectorul care a generat cele mai multe locuri de muncă luna trecută (592 mii).

Totodată, numărul de locuri de muncă din sfera sectorului public s-a majorat cu 301 mii.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

De asemenea, comerțul cu amănuntul a generat 258 mii noi locuri de muncă în iulie.

Nu în ultimul rând, sectorul medical, alte servicii și serviciile profesionale și de afaceri au generat peste 100 mii noi locuri de muncă în iulie: 126 mii, 149 mii, respectiv 170 mii.

La finele lunii iulie numărul de locuri de muncă din SUA se situa cu 12.9 milioane sub cel înregistrat în februarie, înainte de incidența șocului pandemic.

În perioada ianuarie-iulie numărul de locuri de muncă din prima economie a lumii a scăzut cu peste 12,4 milioane, pe fondul incidenței pandemiei și consecințelor acestui șoc fără precedent în ultimele decenii.

Rata șomajului s-a diminuat pentru a treia lună la rând în iulie, la 10,2% (de la 11,1% în iunie) și a înregistrat un nivel mediu de 8,7% în primele șapte luni din 2020.

Nu în ultimul rând, statisticile BLS indică creșterea salariului orar în sectorul privat cu 0,2% lună/lună și cu 4,8% an/an la 29,39 dolari.

Evoluțiile macro-financiare recente și perspectiva persistenței unui mix relaxat de politici economice pe termen mediu exprimă faptul că prima economie a lumii a depășit punctul critic al șocului indus de criza sanitară și se poziționează la începutul ciclului post-pandemie. Conform prognozelor agregate de Bloomberg rata medie anuală a șomajului ar putea crește de la 3,7% în 2019 la 9,1% în 2020, o scădere fiind estimată ulterior, la 7,5% în 2021 și 6% în 2022, notează analiștii băncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.