Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza economică prăbușește economia SUA: Agenția de rating Fitch a redus previziunile de creștere economică

fitch ratings

Agenția de rating Fitch a redus previziunile de creștere economică pentru Statele Unite pentru acest an și anul viitor și va avertiza marți că majorările de dobândă și inflația operate de Rezerva Federală vor duce economia americană într-o recesiune de tip 1990, potrivit CNN.

PIB-ul american ar urma să crească cu doar 0,5% anul viitor, față de 1,5% în prognoza din luna iunie, a relatat CNN, citând un raport Fitch.

Economiștii de la Fitch se așteaptă ca recesiunea din țară să fie destul de ușoară și anticipează creșterea ratei șomajului de la 3,5% în prezent la 5,2% în 2024, ceea ce implică pierderea a milioane de locuri de muncă, dar mai puțin decât cele pierdute în timpul celor două recesiuni anterioare, se arată în raport, scrie Mediafax.

Fitch consideră că inflația ridicată se va "dovedi a fi o povară prea mare" pentru veniturile gospodăriilor anul viitor, micșorând cheltuielile de consum, ceea ce va duce la o încetinire în al doilea trimestru din 2023.

Prețurile de consum din SUA au crescut mai mult decât estimările în luna septembrie, iar presiunile inflaționiste au continuat să se majoreze, ceea ce a întărit așteptările că Rezerva Federală va majora luna viitoare a patra oară dobânda, cu 75 de puncte de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.