Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economistul Veaceslav Ioniță: Pe final de săptămâna trebuie să recunoaștem: rușii au umor. Negru

BVB
Gaze

"Banii pe care cea mai săracă țară din Europa, în plină criză, i-a alocat din bugetul de stat pentru lupta contra monopolului Gazprom, au ajuns cu succes pe conturile Gazprom", menționează expertul economic, Veaceslav Ioniță.

Despre asta, Ioniță a scris pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Pe final de săptămâna trebuie să recunoaștem: rușii au umor. Negru.

Banii pe care cea mai săracă țară din Europa, în plină criză, i-a alocat din bugetul de stat pentru lupta contra monopolului Gazprom, au ajuns cu succes pe conturile Gazprom.

Mulți au uitat, dar banii care au fost alocați din bugetul de stat au fost alocați pentru întărirea securității energetice a Moldovei. S-au spus multe cuvinte frumoase: surse alternative, rezerve strategice, achiziții din Europa și alte litere frumoase. Toate aceste evident îndreptate contra monopolistului Gazprom. Însă au fost suficiente doar două mișcări ale rușilor și prin ironia sorții acești bani au ajuns chiar în conturile Gazprom.

Ceva timp în urmă un expert rus a fost întrebat, cum Rusia reușește să-și mențină influenta în spațiul ex-sovietic. Răspunsul lui a fost laconic "глупостью и коррумпи́рованностью местных элит (prostia și corupția elitelor locale)", se arată în postarea expertului.

Reamintim că vineri, 26 noiembrie, Moldovagaz a informat că a transferat către Gazprom cele 74 de milioane de dolari, datorie acumulată la livrarea gazelor naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.