Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ECOWAS cere desemnarea unui preşedinte civil de tranziţie până la 15 septembrie, în Mali

Comunitatea economică a statelor din Africa de Vest (ECOWAS) a cerut juntei care a preluat puterea în Mali să desemneze un preşedinte civil de tranziţie până la 15 septembrie, potrivit comunicatului final al summitului ECOWAS de la Niamey, relatează AFP şi Reuters.

"Preşedintele de tranziţie şi prim-ministrul de tranziţie vor trebui să fie desemnaţi cel mai târziu pe 15 septembrie 2020", a afirmat preşedintele Comisiei ECOWAS, Jean-Claude Brou, care a precizat că tranziţia va trebui să fie "condusă de un preşedinte şi un premier civili pentru o perioadă de 12 luni".

Între timp, "conferinţa îşi menţine deciziile", a precizat Brou, referindu-se la sancţiunile adoptate de ECOWAS: închiderea frontierelor şi embargoul asupra schimburilor financiare şi comerciale cu Mali.

Organizaţia "ia act de consultările în curs între actorii malieni şi Consiliul naţional" instituit de pucişti, a adăugat el.

În cursul dimineţii, în deschiderea summitului preşedintele Nigerului, Mahamadou Issoufou, preşedinte în exerciţiu al ECOWAS, a insistat asupra unei "restabiliri rapide a tuturor instituţiilor democratice".

"Junta trebuie să ne ajute să ajutăm Mali", a spus el, subliniind că "alţi parteneri strategici ai poporului din Mali îşi fac aceleaşi speranţe", aluzie în special la Franţa, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.