Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuador: șase deținuți mor în timpul incidentelor dintr-o închisoare din Guayaquil - VIDEO

Inchisoarea Fresnes

Şase deţinuţi au fost ucişi în cursul "tulburărilor" care au avut loc vineri într-o închisoare din Guayaquil, mare oraş din sud-vestul Ecuadorului unde violenţele între prizonieri au făcut peste 430 de morţi din 2021, au anunţat autorităţile, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Un eveniment s-a produs" într-unul dintre sectoarele închisorii Guayas 1 şi "au fost înregistrate şase persoane decedate", a indicat administraţia penitenciarelor (SNAI) într-un comunicat.

Procuratura, la rândul său, a indicat că "sunt executate protocoale de securitate (...) în faţa tulburărilor survenite vineri după-amiază".

"În următoarele ore, personal militar specializat va efectua primele incursiuni şi recunoaşteri în sectorul 7, unde se spune că au început incidentele, pentru a prelua controlul asupra situaţiei", a adăugat procuratura pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

 

 

Guayas 1 este una dintre cele cinci închisori care alcătuiesc marele complex penitenciar din Guayaquil. Deţinuţi având legături cu traficul de droguri se înfruntă în mod regulat acolo pentru a-şi extinde puterea.

Guvernul afirmă că bandele de traficanţi de droguri încarceraţi poartă război pentru controlul traficului de droguri şi că aceste violenţe, în creştere, au făcut peste 430 de prizonieri morţi din februarie 2021, dintre care zeci mutilaţi sau arşi.

Pe stradă, numărul omuciderilor s-a dublat de patru ori între 2018 şi 2022, până la un record de 26 la 100.000 de locuitori, în această ţară care anterior apărea ca o insulă a păcii în regiune.

În Ecuador, care are 16,9 milioane de locuitori conform recensământului din 2022, rata omuciderilor ar putea creşte la 40 la 100.000 în 2023, potrivit experţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.