Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuador: un procuror a fost ucis în timp ce ancheta violenţele din oraşul Guayaquil

Operation World
Ecuador

Procurorul ecuadorian Cesar Suarez, care s-a concentrat pe urmărirea crimei transnaționale organizate în provincia Guayas, una dintre cele mai violente zone ale țării și locul unui atac în direct asupra unui post de televiziune săptămâna trecută, a fost ucis, a anunțat miercuri procurorul general, scrie Rador Radio România.

Ecuadorul se confruntă cu un val de violențe. Săptămâna trecută, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt clădirea televiziunii TC din oraşul Guayaquil, au întrerupt emisiunea în direct şi au luat ostatici. Alţi peste 200 de angajați ai închisorii din oraş au fost şi ei luaţi ostatici. În mai multe oraşe ale ţării au avut loc explozii şi au fost răpiţi ofițeri de poliție.

Ca răspuns, președintele ţării, Daniel Noboa, a declarat stare de urgență pentru 60 de zile, inclusiv stare de asediu pe timp de noapte, și a desemnat 22 de grupuri criminale drept organizații teroriste. "Infractorii, teroriștii, nu vor opri hotărârea noastră de a ne împlini angajamentul față de societatea ecuadoriană", a declarat procurorul general Diana Salazar într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare. "Facem apel la forțele de ordine pentru a garanta securitatea celor care își îndeplinesc îndatoririle", a adăugat ea.

Biroul ei, din care făcea parte şi Cesar Suarez, desfășura o anchetă preliminară a violenţelor din Guayaquil. Nu au fost date detalii despre asasinarea lui Cesar Suarez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.