Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edi Iordănescu îl pune la punct pe Gigi Becali, după ultimele ieșiri ale patronului: 'Am crezut că am linişte în izolare. M-am înşelat'

telekomsport.ro
Edi Iordănescu

Antrenorul FCSB, Edward Iordănescu, a postat, marţi, un lung mesaj pe Facebook, în care explică filozofia lui în fotbal, ca răspuns la unele afirmaţii făcute în presă de patronul Gigi Becali. El îi reaminteşte omului de afaceri înţelegerea verbală şi contractuală pe care o au şi cere răbdare pentru a îmbunătăţi jocul echipei.

"Am crezut că am linişte în izolare. M-am înşelat. Am spus că vom clarifica la prima conferinţă orice problema, doar că mediatic şi speculaţiile din ultimele zile, mă obliga să subliniez anumite lucruri. Nu e tocmai profesionist să o fac pe facebook, dar e un mijloc la care am mai apelat.

1. Sunt antrenorul care mereu a ţinut foarte mult la mediul din jurul echipei. Să fie un mediu profesionist, de muncă, disciplină, seriozitate, dar şi linişte pentru echipă. Linişte este exact ce echipa/băieţii au mai mare nevoie în aceste momente foarte grele. E un context foarte dificil şi trebuie să ne regrupăm şi să ne îngrijim de sănătatea jucătorilor şi să-i recuperăm. Rezultatele ne ajută, trebuie şi noi cei din jur să lucrăm pentru această linişte, aşadar de la mine nu o să iasă subiecte senzaţionale de presă, pentru că nu este ăsta stilul meu.

2. Am venit la FCSB în primul rând pentru grupul de jucători în care cred necondiţionat, pentru suporteri care ştiu ce mult îşi doresc performanţa şi le mulţumesc de câte ori am ocazia pentru căldura cu care m-au primit, pentru oamenii foarte profesionişti din jurul echipei cu care mă cunosc de ani de zile, dar chemat şi convins de Patron. Avem o înţelegere la mijloc, verbală (care pentru mine e foarte importantă), dar şi contractuală şi îmi doresc foarte mult să o respectam ad litteram.

3. Pentru mine este foarte important ce îşi doreşte Patronul şi mereu am în gând să reuşesc să îl mulţumesc prin munca mea, dar am un contract în care obiectivul meu principal este să căştig campionatul. Campionatul se căştigă cu puncte. Când eşti pe locul 9 la 12 punte de locul 1, e mai greu să vorbim de orice altceva decât să încerci să recuperezi puncte. Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanţa şi trofeele, asta caut şi pentru asta muncesc. Asta cere eficienţă. Restul e un lux în acest moment. Şi acum, după 6 victorii consecutive (5 în campionat), suntem încă în afara luptei. Primul pas rămâne să intrăm efectiv în lupta pentru titlu şi nu doar la nivel declarativ. Deci suporterii să stea liniştiţi pentru că ştiu ce am de făcut.

4. Orice antrenor din lume îşi doreşte să câştige meciuri şi echipa lui se joace cât mai bine. Istoricul mă apară. Echipele unde am antrenat şi-au atins obiectivele şi în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp şi în baza unui proces de munca şi nu bătând din palme. Am mare încredere că această echipă poate juca fotbal de calitate. Dar pentru asta trebuie să avem jucătorii apţi. (de când am venit, nu am nici macar un antrenament cu toţi jucătorii, ba mai mult jucători cu calitate şi foarte importanţi pentru echipă au lipsit). Nu cred că mai e cazul să-i menţionez pentru că îi ştim cu toţii. Am avut constant maximum 13-14-15 jucători la antrenamente. Metodica a fost aplicată pe situaţie. În pauzele pentru echipa naţională (perioadă foarte importantă pentru orice antrenor) am avut 9-10 jucători. Am fost nevoit să apelez la nişte copii de 16 ani. Deci nu mint pe nimeni şi nu fac promisiuni fară acoperire. Totul vine în timp. Într-un context mai favorabil şi cu multă muncă. Toţi jucătorii din sezonul trecut de la mijloc în sus, acum fie au plecat, fie au fost sau încă sunt accidentaţi. Pentru mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversă, de a marca goluri şi a căştiga meciuri, nu o garanţie a succesului. Pentru obiectivul nostru, câştigarea campionatului, trebuie să fim eficienţi şi să adunăm puncte. Restul se construieşte în timp. În iarnă putem avea un prim moment de analiză generală şi prime concluzii. Până atunci, totul e multă filozofie!!", a scris Iordănescu, pe Facebook.

Becali s-a plâns, de curând, de faptul că, în ciuda rezultatelor, echipa nu joacă bine şi nu are posesie, considerând că nu se vede deocamdată mâna antrenorului.

"E foarte bine că îşi câştigă meciurile, dar nu e foarte bine… I-am spus şi lui. Dacă nu joacă echipa, nu e bine! La mine trebuie să joace echipa, să paseze, să aibă posesie. Mâna lui Edi încă nu s-a văzut. Cred că se va vedea după o lună, două", a spus Becali, la Realitatea TV, potrivit digisport.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.