Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință CRUCIALĂ la ALDE. Fanii lui Tăriceanu forțează excluderea lui Daniel Constantin. Detalii

scena-podium-800x771

Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) se reuneşte duminică într-o şedinţă a Biroului Politic Central. Reuniunea are loc în contextul unor divergenţe între cei doi copreşedinţi ai formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, dar şi după ce un vicepreşedinte al partidului a solicitat public retragerea sprijinului politic pentru actualul vicepremier al ALDE.

A început REVOLUȚIA în Belarus: Sute de arestări și violențe în urma protestelor / VIDEO

Duminica trecută, Daniel Constantin a părăsit întâlnirea Delegaţiei Permanente a partidului, căreia i-a contestat validitatea şi a spus că sunt nemulţumiri în interiorul ALDE cu privire la modul în care se iau deciziile, relatează agerpres. 

"Au fost foarte mulţi colegi din teritoriu şi sunt în continuare foarte nemulţumiţi vizavi de modalitatea în care se iau decizii. Cu alte cuvinte nu au participat la decizie. Chiar dacă există formal o comisie de fuziune aceasta s-a întrunit foarte rar şi deciziile au fost luate oarecum unilateral (...) în ALDE, care au, în momentul în care suntem parteneri ai coaliţiei de guvernare, repercusiuni în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, guvernarea şi asupra cetăţenilor. (...) Este o miză de putere, de control, o miză pe care probabil domnul Tăriceanu o are de a deţine controlul total şi, în cel mai scurt timp, miza mea, dacă mă întrebaţi, este aceea de onoare", a spus atunci Constantin. 

Ulterior, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că declaraţiile politice ale lui Daniel Constantin îl pun "serios pe gânduri" şi crede că acesta forţează să fie exclus din ALDE.

Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

"Părerea mea este că, în momentul de faţă, cred că asta încearcă (să fie exclus din partid - n.r.). Cred că, statutar, Delegaţia Permanentă nu o poate face, dar o poate face Congresul. Eu nu ţin cu tot dinadinsul să ajungem în stadiul acesta, însă declaraţiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri, pentru că ceea ce observ este că nu e o problemă numai de orgoliu", a susţinut Tăriceanu. 

Potrivit acestuia, există o "diferenţă majoră de percepţie" asupra realităţii politice între ALDE ca partid liberal şi Daniel Constantin. 

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a propus retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, adăugând că i se pare normal ca acesta îşi "dea măcar demisia de bun simţ" din poziţiile pe care le deţine. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a purtat discuţii marţi cu ambii copreşedinţi ALDE, i-a rugat pe cei doi ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie într-un for statutar al partidului cu privire la calea pe care o vor urma.

ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

"Am discutat şi cu domnul Daniel Constantin şi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu, le-am prezentat dorinţa mea şi dorinţa noastră ca în ALDE situaţia să fie stabilă şi calmă, noi fiind acelaşi partener serios de ani de zile, negenerând tulburări în rândul vreunui partid cu care noi am fost aliaţi. Mi-am exprimat speranţa că se vor înţelege. Nu-mi permit eu să le spun unuia sau altuia ce să facă, dar, în acelaşi timp, i-am rugat ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie sau o decizie, într-un for statutar al partidului, de care să aflăm şi noi, să înţelegem cam care este calea de urmat în ALDE sau ce se intenţionează, ce plan există acolo", a spus Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.