Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință cu scandal înainte de lansarea TVR Info - Se forțează începerea emisiei în ciuda problemelor tehnice (surse)

tvr

Ședință cu tensiuni la Televiziunea Română, în contextul dorinței conducerii actuale de a relansa postul TVR Info în ciuda numeroaselor probleme nerezolvate.

Marți a avut loc o ședința cu toți angajații Direcției Știri, in care aceștia au fost anunțați ca data de lansare pentru TVR Info este 20 iunie. Potrivit unor surse, o parte dintre producători și editorii de montaj au reclamat că infrastructura tehnica este învechită, iar materialele montate nu vor putea ajunge la timp in regie pentru a fi difuzate, ceea ce va duce la un blocaj.

70% din conținututul care va fi difuzat pe TVR Info va fi asigurat de Direcția Știri. Angajații s-au plâns de deficientele tehnice și l-au întrebat pe coordonatorul Știrilor ce soluții vor exista dacă materialele se vor bloca și nu vor avea ce sa dea pe post.

„Îmi vine foarte greu să cred că o să mă pensionez de aici. Dacă nu se poate, nu se poate”, le-ar fi precizat Cătălin Prisacariu, noul șef al Știrilor TVR, care a generat deja mai multe conflicte în redacție de când a fost instalat în funcție.

Actualul director al Știrilor a avut un schimb dur de replici cu fosta șefă a știrilor. „Colega mea Mădălina, când a fost in papucii mei, a retehnologizat televiziunea”, i-ar spus Cătălin Prisacariu fostei directoare de la Știri, prezentă în sală.

Șeful Știrilor TVR a criticat EBU și suma pe care TVR o plătește la EBU pentru a primi știri externe, mai precizează sursele din cadrul ședinței.

TVR a obținut în luna martie licența pentru relansarea TVR Info, la două luni după ce Consiliul de Administraţie a decis reînfiinţarea defunctelor TVR Info şi TVR Cultural. Potrivit datelor documentelor depuse la CNA, TVR Info va avea o structură de programe formată din 76% producţie proprie, 18% producţii ale altor producători (filme documentare) şi 6% retransmisie TVR Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.