Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ședință cu SCANDAL la Primăria Focșani: Poliția a fost chemată de URGENȚĂ prin 112

Politia Română
politia

Intervenţia Poliţiei a fost solicitată miercuri, la Primăria Focşani, prin apel la 112, după ce, la şedinţa ordinară a Consiliului Local Focşani, au izbucnit tensiuni între angajaţii primăriei şi o parte dintre consilierii locali.

"Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că în sediul unei instituţii mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului au fost dirijate echipaje de poliţie, care au aplanat conflictul. Verificările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Încă de la începutul şedinţei, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a cerut respectarea normelor de distanţare fizică în sală, având în vedere că aici erau foarte multe persoane, majoritatea angajaţi ai primăriei, care nu şi-au primit salariile de mai multe zile, şi care au dorit să ia parte la şedinţa CL în care urma să se discute bugetul. Aceasta a solicitat primarului Cristi Misăilă să verifice dacă persoanele prezente în sală au dovadă de vaccinare sau test RT-PCR negativ.

Şedinţa a început cu prezenţa în sală doar a consilierilor locali şi a directorilor din primărie, dar, după ce un amendament al primarului, care propunea rezolvarea blocajului şi avizarea bugetului Primăriei municipiului Focşani pe anul în curs, nu a trecut de votul majorităţii consilierilor locali, angajaţii primăriei au pătruns în sală şi au solicitat explicaţii preşedintelui de şedinţă, Ana Maria Dimitriu.

Şedinţa a fost suspendată, iar ulterior primarul Cristi Misăilă a convocat, de îndată, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, cu un singur punct pe ordinea de zi - discutarea şi aprobarea bugetului municipiului Focşani pe anul în curs.

Primarul a solicitat intervenţia şi prezenţa prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, pentru a tempera situaţia din Consiliul Local, în vederea aplanării tensiunilor sociale.

Angajaţii Primăriei municipiului Focşani sunt nemulţumiţi după ce nu şi-au primit salariile de mai bine de o săptămână. Primarul Cristi Misăilă susţine că salariile nu pot fi plătite deoarece primăria are bugetul invalidat, în timp ce majoritatea PNL-USR-PLUS arată că acest lucru se poate face prin virament de credite de la capitolele bugetare unde mai sunt resurse financiare, lucru pe care edilul îl consideră ilegal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.