Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință de FOC la PSD! Social-democrații vor să rescrie bugetul PNL în Parlament și forțează mărirea pensiilor cu 40%

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte joi, de la ora 11,00, la sediul central al partidului, tema principală a discuţiilor fiind alegerile locale.

Un alt subiect îl constituie proiectele legislative pe care social-democraţii le vor promova în sesiunea parlamentară care a început în această lună.

Cel mai important dintre ele este amendamentul de la Comisiile de muncă depus la rectificarea bugetară, care spune că se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din legea pensiilor, adică majorarea cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar pe acest subiect.

"Am avut discuţii astăzi (marţi - n.r.) cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. (...) Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie - mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL - către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice", a spus Ciolacu.

VIDEO Nelu Tătaru, despre scandalul pacienților de COVID: 'Acel asimptomatic pe care toată lumea îl cerea acasă, acum nu mai vrea să meargă acasă'


El a adăugat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

"Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. (...) Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. (...) În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie: ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut", a afirmat Ciolacu.

Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară pe anul 2020 urmează să intre în dezbaterea plenului comun al Parlamentului săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.