Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință pe tema securității energetice la guvern. Ciucă: E esenţial să asigurăm cantităţile de gaze naturale care să permită aprovizionarea

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că este esenţială asigurarea cantităţilor de gaze naturale care să permită aprovizionarea cetăţenilor şi derularea în bune condiţii a activităţilor industriale, menţionând că după începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu 10% producţia internă, eforturile instituţiilor şi companiilor trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie din depozite.

Prim-ministrul a convocat, la Palatul Victoria, reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru probleme de Securitate Energetică (GLISE), unde a fost analizată situaţia aprovizionării cu gaze necesare atât gospodăriilor, cât şi funcţionării economiei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, participanţii cu atribuţii în domeniu au arătat că graficul de alimentare a depozitelor de gaze naturale este în parametrii conveniţi, România depozitând, deja, mai mult de jumătate din ţinta asumată la nivel european, de 80 la sută, respectiv 43 la sută.

"Este esenţial să asigurăm cantităţile care să permită atât aprovizionarea cetăţenilor, cât şi derularea în bune condiţii a activităţilor industriale. După începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu zece la sută capacităţile interne de producţie de gaze naturale, eforturile instituţiilor şi companiilor responsabile trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie din depozite", a subliniat premierul, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.