Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘEDINȚĂ URGENTĂ la Guvern, Raed Arafat a plecat din emisiunea lui Mihai Gâdea

UPDATE

„În acest moment, la sediul Ministerului de Interne, împreună cu celelalte instituții competente se desfășoară o celulă de criză pentru identificarea și adoptarea soluțiilor care să ducă la defluirea acestei aglomerații înregistrate în momentul de față la granița de Vest a României. Sunt implicate, în momentul de față, atât insituțiile din subordinea ministerului Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, cât și instituțiile prefectului din județele de graniță, responsabilii din Direcțiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, astfel încât să fie identificate și adoptate în cel mai scurt timp măsurile necesare

Persoanele care vor să intre în țară prin Vama Nădlac II au de așteptat, marți seara, aproximativ 50 de minute. În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria și România se circulă pe trei benzi, iar formalitățile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.

Imaginile surprinse de camere de pe site-ul Poliției de Frontieră arată zeci de mașini care așteaptă la rând să intre în țară, prin punctul de trecere de la Nădlac II.

„În momentul de față timpul de așteptare este de aproximativ 45-50 de minute pe sensul de intrare în țară. În aceeași dată, anul trecut au intrat în țară aproximativ 14.000 de persoane, iar în momentul de față sunt aproximativ 11.000 de persoane. Timpii de așteptare se datorează controalelor suplimentare care se efectuează la intrare. Este vorba despre chestionare și despre întrebările la care trebuie să răspundă. Vă dați seama că dacă într-un autoturism sunt mai multe persoane sunt întrebate de unde vin, tocmai pentru a stabili dacă vin din zona de risc", a declarat, marți seara, pentru MEDIAFAX, Filip Matei, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

Aproximativ 80 de persoane care au venit în ultimele 24 de ore în România au ajuns în centrele de carantină din Arad. Un grup de români a refuzat carantina, însă autoritățile locale i-a convins să rămână și au fost recoltate probe pentru a fi analizate pentru a exclude infectarea cu noul COVID-19.

Știrea inițială

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a plecat, marți seara, din timpul emisiunii lui Mihai Gâdea, de la Antena 3, după ce a primit un telefon de la ministrul de Interne, Marcel Vela, care l-a chemat la o ședință urgentă.

”Este o ședință pentru situația de la frontiere!”, a precizat Arafat. La Vama Nădlac sunt cozi uriașe de mașini, pe sensul de intrare în țară. Cel mai probabil este vorba despre românii care se întorc din Italia, țară aflată în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.

Marcel Vela a convocat celula de criză de la MAI, după ultimele evenimente de la granițe. Au fost chemați toți responsabilii, iar o măsură ar putea fi luată în cel mai scurt timp posibil.

Citește și: Ce face Klaus Iohannis în plină criză de coronavirus COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.