Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediţia a V-a a campaniei 'România Reciclează' are loc din 15 iunie sub bagheta Environ şi SNRB

Ministerul Mediului
reciclare

Românii vor avea, din nou, posibilitatea să se debaraseze de aparatura veche şi bateriile uzate în cadrul campaniei naţionale "România Reciclează", începând din 15 iunie, au anunţat, luni, iniţiatorii campaniei, Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), potrivit Agerpres.

"Ajunsă deja la cea de-a cincea ediţie, campania se derulează în parteneriat cu autorităţile publice locale şi are drept obiective creşterea nivelului de informare în rândul cetăţenilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor vechi şi încurajarea predării spre reciclare a acestor tipuri de deşeuri periculoase", se arată într-un comunicat de presă al Environ.

Potrivit sursei citate, în prima etapă a campaniei, sunt programate acţiuni de colectare în Sântana (judeţul Arad), în judeţul Prahova (localităţile: Măneşti, Cocorăştii Mislii, Lipăneşti, Berceni, Mizil), în Oţelu Roşu - Caraş Severin, Pietroasa din judeţul Timiş, Brad din judeţul Hunedoara, Abrud în judeţul Alba, Păuca (judeţul Sibiu), Hârşova (judeţul Constanţa), Luduş (judeţul Mureş), Mănăstirea (judeţul Călăraşi) şi în Cluj (localităţile Căianu şi Mociu).

Citește și: Descoperirea neregulilor de la PSD de către AEP a dus la reapariția 'misterioasă' a banilor în conturi - Declarația unui martor esențial al DNA la instanță

Primăriile care doresc să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de colectare se pot înscrie în continuare în program pe adresa office@environ.ro.

Colectarea deşeurilor se realizează de la domiciliu, în baza unei solicitări transmise online sau telefonic, iar participanţii sunt recompensaţi pe loc cu tichete valorice în funcţie de greutatea şi tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o maşină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei.

"Cei mai mulţi dintre noi au profitat de ultimele luni pe care le-am petrecut mai mult în case pentru a face un inventar al lucrurilor pe care nu le mai folosim, iar unii poate chiar şi-au reînnoit aparatura electrocasnică cu această ocazie. În acest context, ne bucurăm că putem să reluăm campania itinerantă de colectare "România Reciclează" şi să le oferim oamenilor o posibilitate simplă de a scăpa de vechiturile care le ocupă spaţiul şi pot afecta mediul înconjurător. Mai mult decât atât, prin acţiuni repetate şi mesaje coerente, avem convingerea că vom reuşi în timp să producem acea schimbare de obiceiuri şi comportamente în ceea ce priveşte modul în care gestionăm deşeurile pe care le generăm", a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociaţia Environ.

Lansat în iunie 2018, "România Reciclează" a devenit de la o ediţie la alta un program naţional funcţional de colectare în cadrul căruia mii de români au predat spre reciclare peste 400 de tone de aparatura electrică veche şi baterii uzate.

Ţinta României de colectare a deşeurilor electrice şi electronice pentru anul 2020 este de 45%.

Cea de-a cincea ediţie a campaniei "România Reciclează" se va desfăşura în perioada 15 iunie - 15 noiembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.