Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediţia de anul acesta a Edinburgh Fringe Festival, anulată din cauza pandemiei de Covid-19

coronavirus covid-19 covid

Ediţia de anul acesta a Edinburgh Fringe Festival, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Marea Britanie, a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit news.ro.

Acesta este unul dintre cele cinci festivaluri din Edinburgh anulate anul acesta, alături de Edinburgh Art Festival, Edinburgh International Book Festival, Edinburgh International Festival şi Royal Edinburgh Military Tattoo.

Deocamdată, nu este stabilit dacă Edinburgh TV Festival va avea loc în luna august, aşa cum este programat.

Anularea celor cinci festivaluri, care au loc în oraşul scoţian de peste 70 de ani şi care atrag până la 4,4 milioane de persoane şi peste 25.000 de artişti şi scriitori din 70 de ţări, este o lovitură puternică dată economiei regiunii.

Citește și: Anunț uriaș! Gigi Becali se implică în lupta contra coronavirusului

Organizatorii Edinburgh Fringe au făcut anunţul miercuri după-amiază, printr-un comunicat în care directorul executiv Shona McCarthy a spus: „Decizia nu a fost luată uşoară. Am petrecut ultima lună ascultând participanţi, guvernul, profesonişti din sistemul sanitar şi localnici. Având în vedere circumstanţele prezente, a fost inevitabil”.

„Facem eforturi să atenuăm impactul deciziei asupra artiştilor şi publicului. Ne luăm angajamentul de a rambursa taxele plătite de participanţi şi biletele”, a mai spus ea.

McCarthy a adăugat că este posibil ca festivalul şi celelalte evenimente să unească oamenii sub aceeaşi umbrelă, organizatorii căutând să găsească o formulă adecvată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.