Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediția din acest an a Braşov Jazz & Blues Festival vine cu nume importante ale jazz-ului şi blues-ului internaţional

AC RECOLETOS HOTEL
Bob Sands jazz
Nume importante ale jazz-ului şi blues-ului internaţional fac parte din line-up-ul celei de-a IX-a ediţii a Braşov Jazz & Blues Festival, care va avea loc în perioada 2-5 septembrie.
"Această ediţie a festivalului este una specială şi duce la îndeplinire conceptul unui festival de muzică complet. În programul festivalului sunt anunţate atât concerte cu trupe de renume internaţional, cât şi trupe locale, ateliere creative şi masterclass-uri pe teme muzicale, proiecţii de filme în aer liber, activităţi pentru copii şi familie pe timpul zilei şi un târg de discuri de vinil ca să îţi iei muzica preferată acasă. Aşa cum îi stă bine unui festival de asemenea calibru, serile de muzică se vor prelungi în noapte la concertele de tip jam session", potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc în Piaţa Sfântul Ioan (scena principală), Piaţa Brassaď (scena Raiffeisen), dar şi în Parcul Central Nicolae Titulescu.
Un număr de 38 de artişti din opt ţări vor urca pe scena principală a festivalului, printre aceştia numărându-se Laura Cox (Franţa), Kirk Fletcher (SUA), Mădălina Pavăl Live Orchestra (România), Sax Gordon (SUA), Lars Kutschke Band (Germania/Ungaria), Dana Gillespie (Marea Britanie), Joachim Palden Trio (Austria), Isabella Lundgren (Suedia), Nguyęn Lę Streams Quartet (Franţa, SUA, Canada).
Ediţia din acest an a Braşov Jazz & Blues Festival va fi deschisă în ritm de blues ardelenesc cu un concert Nightlosers. Concertul va avea loc în Piaţa Brassai din Braşov pe 2 septembrie, începând cu ora 20,00, iar intrarea va fi gratuită în limita locurilor disponibile.
Scena internaţională a festivalului va fi deschisă pe 3 septembrie de Laura Cox - o "Badass Rock'n'Roll Lady", care îşi captivează publicul cu solo-urile ei în forţă şi o voce irezistibilă. Aceasta va fi urmată pe scenă de Kirk Fletcher - un artist ce are reputaţia unui performer ce nu trebuie ratat.
Cea de-a doua seară de concerte va fi deschisă de Mădălina Pavăl Live Orchestra, urmată de Sax Gordon & LK Band.
Una dintre surprizele acestei ediţii este prezenţa în premieră în România a unei artiste complete a cărei viaţă sfidează ficţiunea - britanica Dana Gillespie, compozitoare, producătoare şi interpretă cu peste 60 de albume în discografie. Acompaniată de trioul pianistului Joachim Palden, co-fondatorul legendarului grup austriac Mojo Blues Band, va urca, în premieră în România, pe scena mare a festivalului pe 4 septembrie.
Ultima seară a festivalului este dedicată jazz-ului, publicul fiind invitat la două recitaluri cu totul speciale.
Tot în premieră în România va concerta şi suedeza Isabella Lundgren, care va putea fi ascultată pe 5 septembrie.
Festivalul se va încheia cu cel mai recent proiect al chitaristului parizian de origine vietnameză Nguyęn Lę, Streams, susţinut în formulă de cvartet, alături de percuţionistul newyorkez John Hadfield, vibrafonistul francez Illya Almar şi dublul basist canadian Chris Jennings.
Biletele şi abonamentele pentru concertele din Piaţa Sf. Ioan au fost puse în vânzare online pe www.biletebrasov.ro şi au un preţ special până pe 20 august.
Braşov Jazz & Blues Festival este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Municipiului Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.