Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediţia din acest an a Cupei Confederaţiei Asiatice a fost anulată

Ediţia din acest an a Cupei Confederaţiei asiatice de fotbal (AFC), a doua competiţie intercluburi de pe continent, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat joi AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Competiţia, la care iau parte echipe din campionate mai puţin importante din Asia, a fost suspendată în martie din cauza pandemiei şi ar fi urmat să se reia în această lună, cu meciuri găzduite de patru ţări. Comitetul executiv al AFC a decis însă că pandemia constituie un caz de forţă majoră şi a anulat ediţia din 2020 a Cupei Confederaţiei asiatice.

De la înfiinţare, competiţia a fost câştigată de trei antrenori români: Costică Ştefănescu (2004, cu Al-Jaish, din Siria), Valeriu Tiţa (2010, cu Al-Ittihad, din Siria) şi Ion Marin (2012 şi 2013, cu Al-Kuwait). Golgheterul ediţiei din 2015 a fost australianul Daniel McBreen, fost la Universitatea Craiova, pe atunci la echipa South China, din Hong Kong.

Liga Campionilor Asiei, cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, se va relua pe 14 septembrie cu partidele din zona de vest, în Qatar. Meciurile din zona de est se vor disputa între 15 noiembrie şi 13 decembrie. Finala, programată iniţial pe 5 decembrie, va avea loc pe 19 septembrie, în zona de vest, într-o singură manşă, nu în două, cum se obişnuia.

Campionatul de futsal al AFC a fost amânat o lună, până în decembrie, iar alte competiţii de mai mică importanţă au fost anulate.

"Sunt vremuri grele pentru toţi cei care au legătură cu fotbalul. Luăm măsuri pentru a asigura bunăstarea financiară a AFC şi a federaţiilor membre. Sunt sigur că, prin unitatea şi solidaritatea pentru care AFC a devenit admirată în lumea fotbalului, vom putea trece peste această provocare", a declarat preşedintele Confederaţiei, Şeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.