Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediţie specială a salonului de vinuri ROVINHUD - fondurile colectate vor fi donate copiilor cu dizabilităţi

www.cramavinuri.ro
crama vinuri

O ediţie specială de toamnă a salonului de vinuri ROVINHUD va avea loc la Timişoara, în 12 noiembrie, dedicată prezentării soiurilor autohtone româneşti, profitul obţinut în urma evenimentului fiind destinat unui fond de urgenţă pentru copiii cu dizabilităţi, administrat de Fundaţia ROVINHUD, potrivit Agerpres.

Salonul va cuprinde degustări de vinuri, o cină gourmet şi o serie de masterclass-uri susţinute de experţi în domeniu. Evenimentul îşi propune, la fel ca la toate ediţiile, să promoveze vinurile de calitate, de data aceasta punând accent pe soiurile româneşti, dar şi abilităţile persoanelor cu dizabilităţi, care se vor implica în organizarea lui.

"Şarbă, Plăvaie, Mustoasă de Măderat, Frâncusă, Zghihară, Crâmposie selecţionată, Novac, Băbească neagră vă spun ceva? În cadrul acestei ediţii speciale punem accentul pe soiuri autohtone pentru că trebuie să valorificăm bogăţiile care nu se regăsesc în alte ţări şi care dau unicitatea României", declară coordonatorul evenimentului, Zoltan Szoverdfi-Szep, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Şi pentru că ROVINHUD este un pic şi despre vinurile vecinilor, pe lângă standurile cramelor din România care cultivă soiuri autohtone, va fi şi un stand cu Furmint, Kekfrankos, Zenit şi binecunoscutele vinuri de desert Szamorodni şi Aszu din Ungaria, dar vor putea fi degustate şi soiurile Floricica şi Viorica, pe lângă Feteşti şi Rară neagră din Republica Moldova.

Masterclass-urile vor fi susţinute atât de experţi în domeniu cât şi de vinificatori. Totul va începe cu un "duel" al spumantelor din soiuri autohtone româneşti şi maghiare prezentate de doi experţi şi educatori de vin recunoscuţi la nivel internaţional. Apoi, vinificatorii din Banat, Dealu Mare, Moldova şi Szekszard (Ungaria) vor prezenta experienţele lor privind soiurile autohtone în cadrul altor trei masterclass-uri.

Ziua se va încheia cu o cină gourmet, pregătită la patru mâini, de doi renumiţi bucătari şefi din Timişoara. La cele cinci feluri de mâncare, printre care se numără tartar de vită, peşte red mullet, scoici Saint Jaques, tortelloni cu ricotta şi smochine cu spumă foie gras, muschiuleţ de căprioară şi papanaşi cu gem de gutui, se vor asocia 10 vinuri de top din România şi Ungaria.

Ca la fiecare ediţie, toţi experţii care susţin masterclass-urile participă voluntar, la fel ca şi organizatorii, iar întreg profitul obţinut în urma evenimentului este destinat unui fond de urgenţă pentru copiii cu dizabilităţi care au nevoie de sprijin financiar în mod urgent şi neprevăzut, administrat de Fundaţia ROVINHUD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.