Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Editură neofascistă interzisă la Salonul Internaţional al Cărţii de la Torino

twitter.com
carti

După mai multe zile de polemici, organizatorii Salonului Internaţional al Cărţii de la Torino 2019 au interzis participarea editurii Altaforte al cărui fondator s-a arătat deschis fascismului, scrie Le Figaro.

Altaforte a publicat în plină campanie electorală pentru alegerile europene volumul "Io sono Matteo Salvini", o carte de interviuri cu ministrul de Interne şi şeful Ligii (formaţiune politică de extremă dreapta), conferindu-i o publicitate cu totul specială. Mai ales că Târgul, care s-a deschis miercuri, celebrează anul acesta 100 de ani de la naşterea lui Primo Levi (scriitor italian, martor al ororilor naziste şi supravieţuitor al Holocaustului).

Altaforte a fost creată în 2017 de un militant al CasaPound în vârstă de 32 de ani, Francesco Polacchi, coordonator în regiunea Piemonte a mişcării neofasciste şi cunoscut de forţele de securitate pentru mai multe agresiuni.

Directorul Altaforte a declarat pentru agenţia ANSA: ''Eu sunt un fascist. Antifascismul este adevăratul rău din această ţară''. "Este un atac la ministrul de Interne", a adăugat acesta.

Salonul Cărţii de la Torino este deschis publicului până la 13 mai.

România participă, pentru al 11-lea an consecutiv, cu un stand organizat de Institutul Cultural Român, la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, cea mai importantă manifestare de profil din Italia.

Tema ediţiei cu numărul 32 a Salonului este „Il gioco del mondo” (Jocul lumii), iar conceptul standului României, cu o suprafaţă de 120 mp şi o grafică ce evocă apartenenţa culturii noastre la cultura europeană, este "Romania: La cultura romena - cultura europea/ România: cultura română - cultura europeană".

Invitat de onoare al acestei ediţii a Salonului Internaţional de Carte de la Torino este emiratul Sharjah din Emiratele Arabe Unite, care deţine titlul de Capitală mondială UNESCO a cărţii în anul 2019. Noutatea absolută de anul acesta constă în faptul că limba spaniolă este limbă invitată, iar regiunea Marche din Italia este regiunea cu acelaşi statut special. În 2019, se împlinesc 200 de ani de când scriitorul Giacomo Leopardi, originar din regiunea Marche, a compus poezia „L’Infinito”, o capodoperă a literaturii italiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.