Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Editurile româneşti şi chineze au semnat un acord de colaborare la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

Un acord de colaborare între Asociaţia Editorilor din România şi Asociaţia Editorilor din Republica Populară Chineză a fost semnat joi, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, care are loc între 21-25 august şi la care România are statut de invitat de onoare, potrivit news.ro.

Actul a fost semnat de Ana Nicolau, directorul editurii Nemira, reprezentantă AER, şi Hu Zhigang, secretarul de partid adjunct al Universităţii pentru Studii Străine din Beijing.

"Acordul reprezintă un instrument util şi eficient de dinamizare a colaborării în domeniul editorial, segment extrem de prolific dar nereglementat până la acest moment. Semnarea acestui document va deschide canale nebănuite ale cooperarii culturale dintre ţările noastre”, a declarat Béla Dan Krizbai, vicepreşedinte ICR.

Citește și: Directorul german al muzeului în care este expusă sculptura 'David', de Michelangelo, concediat de autorităţile italiene

În cea de-a doua zi a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing a avut loc şi lansarea "Chinese Cultural Editorial Center", unde au fost prezentate cinci volume traduse în limba română, apărute la editura Libris-Braşov.

La Pavilionul României, ţară invitată de onoare, a avut loc şi dezbaterea „Poezia română contemporană”. Tot joi, au avut loc întâlniri profesionale între editori români şi chinezi, reprezentanţi ai editurilor Şcoala Ardeleană, Integral, Pro-universitaria, Junimea, Ideea Europeană, Shandong, Liaoning, Anhui. A fost marcată, de asemenea, la Pavilionul României, expoziţia filatelică „România-China, 70 de ani mai târziu”.

Târgul Internaţional de Carte de la Beijing este organizat de Institutul Cultural Român, reprezentanţa sa de la Beijing, prin Centrul Cărţii, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. MCIN a finanţat o serie de evenimente: expoziţia şi albumul monografic “Corneliu Baba”, recitalul Trio Zamfirescu & Adrian Nour, recitalul naistului Nicolae Voiculeţ, lansarea cărţii „La hotarul dintre milenii: Mineritul, încotro?”, de Nicolae Bud, spectacolul de teatru „Infractorii”, regizat de Dan Tudor, care face parte şi din distribuţie, alături de actriţa Ada Navrot. De asemenea, în preambulul acestui spectacol, a avut loc, joi, de la ora 18.00, o prezentare de Horia Gârbea: „Teatrul românesc contemporan între specific naţional şi căutarea universalităţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.