Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O deputată răbufnește după votul din Parlament: Educația sexuală nu distruge inocența copilăriei! O sarcină la 13 ani, da!

cristina iurisniti

Președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, Cristina Iurișniți (USR), consideră că este neconstituțională modificarea legii privind educația sexuală în școli.

  • „Suntem campionii Europei la mame minore cu copii cu 18000 de nașteri!  Avem zeci de mii de abuzuri sexuale, trafic de minori, agresiuni sexuale în familie, lipsa de igiena personala si stil de viață sănătos! De aceea e esențială și educația părinților care ar trebui să dea mai des pe la școală, să se intereseze de copiii lor în mod constant! Este o obligație, nu o optiune!
  • Dar iată că PSD si PNL au decis în mod pervers în Parlament prin intermediul unei legi despre adopție că educația pentru sănătate cu componenta educației pentru sănătatea reproducerii si sexualitate sa ajungă la copiii si tinerii noștri doar cu acordul părinților! Dar in mediile vulnerabile apare legitim intrebarea: Care părinți? Cei aflați la muncă prin Europa? Mulți dintre acești părinți nu au timp sau nu au capacitățile pedagogice necesare pentru a le explica si oferi propriilor copii informații legate de igienă personală, de prevenirea bolilor sexuale, a sarcinilor accidentale, a traficului de minori! S-a dat undă verde discriminării și nerespectării egalității de șanse! Cum promovăm noi ca stat reducerea abandonului școlar, reducerea costurilor sociale și medicale?
  • PSD si PNL au creat mai multă birocrație și au îngrădit drepturi constituționale: dreptul la informație si învățătură, prevăzut la art 31, respectiv art 32. Acest amendament este de fapt neconstitutional! Copiii si tinerii se protejează și se dezvoltă într-un stat responsabil nu prin ignoranță, nu cu mentalități retrograde de Ev Mediu, nu prin frică, ci prin acces neîngrădit la Educație! Educația sexuală nu distruge inocența copilăriei! O sarcină la 13 ani, da!”, a transmis deputata.

Vezi si: Adevărata 'BOMBĂ' din decizia CCR: Toate ordonanţele de urgenţă adoptate pe repede înainte sunt în pericol .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.