Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edward Iordănescu: Obiectivul României în Liga Naţiunilor trebuie să fie primul loc

Mediafax
Edward Iordanescu

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Edward Iordănescu, a declarat, joi seara, după ce România a fost repartizată în Grupa C2 în Liga Naţiunilor, alături de Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar, că obiectivul trebuie să fie ocuparea primului loc.

"E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situaţia multor jucători, atât de la naţionala noastră, cât şi de la adversare. Va conta mult cât şi cum vor juca băieţii noştri până la toamnă, dar şi fotbaliştii rivalelor noastre din grupă. Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o şansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026", a spus tehnicianul într-o declaraţie publicată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, potrivit Agerpres.

"Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 şi tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situaţia îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulţi jucători importanţi ai naţionalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenţie este în această direcţie", a adăugat el.

Selecţionerul a menţionat că nu se gândeşte la prelungirea contractului cu FRF, scadent după EURO 2024.

"Deşi observ că situaţia mea contractuală continuă să fie un subiect de presă, vă asigur că sunt total concentrat pe munca pe care trebuie să o depunem ca România să se prezinte cât mai bine posibil la EURO 2024. Orice alte discuţii chiar nu îşi au rostul acum. Există timp pentru toate, important e să încercăm să rezolvăm priorităţile", a explicat Iordănescu.

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa C2 din ediţia 2024-2025 a Liga Naţiunilor, alături de Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi seara la Paris.

Ultima echipă din grupa a doua a eşalonului trei valoric al competiţiei va fi decisă în martie, când se va juca un play-out între Lituania şi Gibraltar, învinsa urmând să retrogradeze în Liga D, iar învingătoarea va evolua în grupa României.

România a fost principalul cap de serie în urnele Ligii C.

Conform regulamentului, primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediţiei următoare a Ligii Naţiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În acelaşi timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naţionala în acelaşi eşalon valoric al competiţiei, Liga C, şi pentru ediţia următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.