Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii intră tare în Poliție

politie

La data de 13 mai 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului NICOLESCU MIRON MIHNEA, comisar şef de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

             În calitate de ofiţer de poliţie judiciară, care efectua cercetarea penală în dosarul nr. 455/P/2013, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inc. NICOLESCU MIRON MIHNEA a ajutat o persoană care avea calitatea procesuală de învinuit în acea cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în scopul îngreunării cercetării penale, prin aceea că a înlăturat de la dosarul cauzei mai multe înscrisuri, ridicate cu prilejul unei percheziţii domiciliare, nu a efectuat niciun demers în vederea aflării conţinutului acestora, după care i le-a restituit persoanei cercetate;

             Totodată, cu ştiinţă, inc. NICOLESCU MIRON MIHNEA şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în scopul vădit al adoptării unei soluţii de scoatere de sub urmărire penală şi al restituirii sumelor importante de bani ridicate la percheziţii, echivalentul a aproximativ 700.000 de euro, îngreunând atât probarea infracţiunii cât şi recuperarea prejudiciul creat prin comiterea acesteia, provocând astfel o tulburare însemnată  activităţii de înfăptuire a justiţiei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.