Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ANAF anunță o REVOLUȚIE: vești bune pentru românii cu datorii mici

antena3.ro
triculescu-anaf

Mihaela Triculescu, președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a făcut, marți, primele declarații publice de la preluarea funcției, în cadrul unor audieri la Senat privind popririle și accelerarea acestei proceduri.

Citește și: Rareș Bogdan și Ludovic Orban admit DEZASTRUL din partid: au identificat adevăratul adversar/SURSE - UPDATE

Senatorul PNL Cătălin-Daniel Fenechiu, care a descris că i-au fost poprite conturile câteva zile și a aflat în weekend, a întrebat, în timpul unor audieri desfășurate marți la Senat, dacă Fiscul pregătește vreun proiect prin care să fie ridicate mai repede decât în prezent popririle de pe conturile bancare.

„Avem în vedere măsuri prin care persoanele fizice care au o datorie mai mică de 100 de lei nu mai pot fi popriți. Într-adevăr, procedura era mai greoaie pentru oprirea popririlor, am dat o circulară prin care, zilnic, un inspector merge la bănci, pentru a rezolva această problemă și a se ridica popririle... Deci, nu mai există acum o perioadă mai lungă de o zi, adică trei – patru zile, după ce s-a achitat creditul, ca să se poată ridica poprirea de la bancă”, a răspuns Mihaela Triculescu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care și-a preluat funcția la data de 3 ianuarie 2019, odată cu revocarea lui Ionuț Mișa.

Șefa Fiscului a recunoscut că, în prezent, pentru cei care au o datorie și mai multe carduri poprirea se face pe toate, „pentru că nu se știe”, respectiv nu este conectată baza Fiscului cu una comună a băncilor.

„Noi trimitem către toate băncile și la terți chiar. Doamna Săftoiu (deputatul PNL Adriana Săftoiu – n.red.) ar fi trebuit să fie informată, pentru că noi am trimis și la Camera Deputaților. Deci, noi nu v-am poprit doar conturile bancare, ci v-am trimis... Trebuia să fiți informată și să nu fiți pusă în situația...”, a continuat Triculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.