Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ANM anunță 'iadul alb' în România: un ger de crapă pietrele, cu temperaturi de -18 grade

Facebook
viscol zapada

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în multe regiuni ale României deja s-a depus un strat consistent de zăpadă, iar de la noapte va veni gerul. În anumite zone vom avea temperaturi de până la -18 grade, dar gerul se va instala în toată țara.

”Este primul episod specific sezonului în care ne aflăm, atât datorită regimului termic dar și a precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare. Deja în Moldova a nins, mai ales în jumătatea nordică, acolo unde stratul de zăpadă variază de la 10 până la 20 de cm în zona de munte.

La această oră cele mai coborâte valori de temperaturi se consemnează în nordul Moldovei, -9 grade, la Darabani, Rădăuți, Suceava, Cotnari. De altfel, în jumătatea nordică a acestei regiuni, temperaturile sunt sub -9...-8 grade, doar 1 grad în Capitală, în timp ce pe litoral avem 2...3 grade”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

De marți avem ”iadul alb”

”Astăzi va fi o vreme închisă, vorbim de posibilitatea să consemnăm, în continuare, precipitații predominant sub formă de ninsoare în zona Moldovei și, la munte, dar și în partea de vest, centru, nord a țării, în timp ce în sud vorbim de precipitații mixte, lapoviță și ninsori.

Din punct de vedere termic răcirea va fi una accentuată începând de astăzi în toată țara, pentru că maximele vor fi cel mult între -7...-6 grade în nordul extrem și 5...6 grade în partea de sud est a țării.

Mâine dimineață și miercuri dimineață vom vorbi despre cele mai coborâte temperaturi din acest episod, fiind vârful acestui episod, -18...-15 grade în depresiuni, până la -6 grade în restul teritoriului”, a mai explicat directorul ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.