Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa anticorupției din Moldova susține public că habar nu are unde se afla oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc

TV8
Veronica Dragalin

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, declară că autoritățile noastre nu dețin informații oficiale, confirmate, despre locul aflării fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Asta chiar dacă, anterior, mai mulți oficiali au declarat că Plahotniuc s-ar ascunde în Ciprul de Nord, transmite Unimedia.info.

„Ca procuror în SUA am avut cazuri în care aveam fugari. De exemplu, unul se afla în China și noi știam că China nu-l va extrăda. Dar eu ca procuror, știam viața lui destul de bine și știam cât de mult îi plăcea lui să meargă în Las Vegas să cheltuie milioane de dolari la cazinou, în fiecare weekend și avea copii în Los Angeles. Eu eram satisfăcută, că această persoană nu va putea călca niciodată în SUA, nu-și va vedea copiii sau nepoții și va suferi.

Dacă oamenii pleacă într-un colț al lumii, în jurisdicții care nu cooperează, noi nu putem să mergem încolo, să-i luăm cu forța.

Nu, nu știm locul aflării lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat Veronica Dragalin la Cutia Neagră de la TV8.

Republica Moldova a cerut repetat Interpolului să-l dea în căutare pe Vladimir Plahotniuc. Este vorba despre dosarul Metalferos.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Liderul PD de atunci scria că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, dar nu a mai revenit în țară.

Mai bine de un an, oligarhul fugar s-a aflat pe teritoriul Statelor Unite, unde a solicitat și azil politic, cerere respinsă însă de autoritățile acestui stat.

În pragul alegerilor prezidențiale din toamna lui 2020, Plahotniuc a părăsit SUA și a ajuns în Turcia.

Deși organele de drept ale Republicii Moldova a solicitat informații și extrădarea lui Plahotniuc, acestea au rămas deocamdată fără vreun răspuns. Plahotniuc se află, potrivit mai multor surse, în partea controlată de Turcia a Ciprului, zonă „unde nu te ajunge justiția”, după cum afirmă experții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.