Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa CSM a scăpat de revocare: jocurile prin care a fost salvată Lia Savonea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Lia Savonea

Judecătorii Curţii de Apel Cluj, reuniţi, marţi, au respins cererea privind revocarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraţilor (CSM), Lia Savonea.

Citește și: 'Epoca de aur' a protocolului SRI-PÎCCJ: Laura Codruţa Kovesi le cerea procurorilor să-l informeze direct pe Coldea

”Azi, 21 mai 2019, la sediul Curţii de Apel Cluj s-a întrunit Adunarea Generală a Judecătorilor, la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor Curţii de Apel Cluj, pentru discutarea iniţierii procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Solicitarea a fost respinsă, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege”, a transmis Curtea de Apel Cluj, printr-un comunicat de presă.

Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Braşov a iniţiat, în 25 februarie, procedura de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a Liei Savonea, preşedintele CSM, pentru că ar fi iniţiat, în 29 ianuarie, modificarea Legii nr.303/2004 şi a Legii nr. 304/2004, în lipsa unei hotărâri a Plenului CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.