Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa CSM îl critică pe ministrul Justiției pentru că a lipsit de la ședința Consiliului: 'Poate ar fi fost mai mult incomodat să răspundă la întrebări'

Inquam Photos / George Calin
Mariana Ghena presedintele CSM inquam

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, spune că a surprins-o neplăcut lipsa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de la şedinţa de joi a plenului CSM pentru a-şi susţine proiectul pe legile Justiţiei.

"Mă surprinde, neplăcut de această dată, pentru că am nutrit o consideraţie aparte pentru domnul ministru al Justiţiei. Mă surprinde lipsa dumnealui de la şedinţa plenului. Sunt încurcată, nu ştiu cum să apreciez sau cum să interpretez această lipsă. Poate este o poziţie de onoare, poate este o poziţie de demnitate sau poate este reţinere asupra faptului că poate ar fi fost puţin incomodat sau mai mult incomodat să răspundă la întrebări pe care fiecare dintre noi am fi avut să le fi adresat. Poate să răspundă domnul ministru sau poate nu este cazul să răspundă. În orice caz, sunt convinsă că pentru fiecare dintre noi lipsa dumnealui, măcar pentru a-şi susţine proiectul pe legile Justiţiei, pentru mine este un aspect care m-a derutat şi care probabil se va reflecta nu ştiu cum şi în ce măsură în votul pe care îl voi exprima", a spus Mariana Ghena, în contextul discuţiilor de la CSM pe avizul privind legile Justiţiei, potrivit Agerpres.

Citește și: Tudorel Toader, 'marele absent' de la ședința CSM! Ministrul Justiției îi dă replica lui Augustin Lazăr: 'Eu nu aș fi așa sigur'

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi dimineaţă că nu va participa la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, în care se va da un aviz consultativ pe proiectul de modificare a legilor Justiţiei, susţinând că nu doreşte să se creeze "un moment" în care să devină apărătorul propunerilor pe care le-a făcut.

"Nu voi merge, pentru că eu am vorbit cu CSM, am făcut dezbateri publice, lucrurile sunt cunoscute. Nu vreau să se creeze astăzi un moment în care eu să devin apărătorul propunerilor pe care le-am făcut. CSM să rămână în spaţiul garantului independenţei Justiţiei, să dezbată soluţiile şi să îşi exprime avizul consultativ", a afirmat Toader la sediul MJ.

Plenul CSM a luat în discuţie joi "Nota Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 18335/2017 cu privire la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.