Singurul EXIT-POLL din România, ora 21.00. Au mai rămas 1 zile 5 ore 44 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Șefa de la Cadastru, cu mari probleme penale și care a provocat deranj mare în PNL, a fost MAZILITĂ

www.stiriiasi.ro

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a revocat-o joi, la cerere, din funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi pe Narciza Nedelcu, repusă în funcţie cu o zi în urmă, după ce a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Cu o zi în urmă, ANCPI anunţa că Nedelcu nu poate fi demisă,întrucâţ nu are o cobdamnare privativă de libertate.

Citește și: 777 cazuri NOI de coronavirus în România: 757 de români s-au EXTERNAT la cerere

”ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a dispus astăzi, 16 iulie, schimbarea din funcţia de director al OCPI Iaşi a doamnei Narciza NEDELCU, prin Ordin al directorului general al ANCPI.  Doamna Narciza Nedelcu a fost repusă în funcţia de director al OCPI Iaşi miercuri, 15 iulie, ANCPI fiind obligată, potrivit prevederilor legale în vigoare, să înceteze suspendarea contractului individual de muncă al acesteia şi să o repună în funcţia deţinută anterior. Conform art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează de drept ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti”, anunţă Agenţia, informează News.ro.

Mai mult decât atât,  prin Decizia nr. 15/2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Braşov - Secţia civilă în Dosarul nr. 3.485/62/2015 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, stabilind că dispoziţiile art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se interpretează în sensul că sunt aplicabile numai în situaţia în care condamnatul execută efectiv pedeapsa în penitenciar, fiind în imposibilitate fizică de a se prezenta la locul de muncă, argumentează instituţia.

Prin aceeaşi decizie, pronunţată în dosarul penal nr. 4264/99/2015, instanţa de judecată a dispus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei accesorii a interzicerii unor drepturi.

Narciza Nedelcu a ocupat postul de director al OCPI Iaşi, prin concurs, în anul 2009.  În anul 2012, când a început urmărirea penală împotriva sa, director al OCPI Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conducerea ANCPI a decis suspendarea acesteia din funcţie, deşi legislaţia în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie, subliniază ANCPI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.