Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, refuză pentru a treia oară să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009

kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 în care anunţă că nu va fi prezentă luni la audieri. 

Kovesi arată în această adresă oficială, care are trei pagini, că a luat la cunoştinţă obiectivele comisiei, acestea fiind cuprinse în hotărârea votată de plenul Parlamentului pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă. 

"Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauză ce formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie, ora 11,30, la şedinţa Comisiei de anchetă", precizează procurorul şef al DNA.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Oana Florea, a declarat că membrii comisiei vor decide în şedinţă ce vor face în continuare referitor la refuzul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a veni la audieri. 

"Avem două posibilităţi, una se referă la sesizarea autorităţii superioare şi, conform Constituţiei, procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. A doua se referă la plângerea penală. Vă amintesc că această comisie anchetează fapte şi împrejurări cu privire la organizarea alegerilor şi rezultatul votului din 2009, nu este un organ judiciar şi nu anchetează persoane. Prin urmare, faptul că unii sau alţii se prezintă sau nu, nu trebuie să ne împiedice continuarea activităţii", a spus Florea, înainte de începerea şedinţei de luni a comisiei. 

Ea a adăugat că în reuniunea de luni se va decide prin vot care va fi pasul următor al comisiei cu privire la şefa DNA. Tot în şedinţa de luni se va decide dacă vor mai fi invitate persoane la audieri sau se va începe analiza documentelor primite pentru finalizarea raportului.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.