Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Finanțelor, avertizată de liderul deputaților PNL

dragu

Liderul deputaților PNL, Eugen Nicolaescu, i-a atras vineri atenția ministrului de Finanțe, Anca Dragu, asupra faptului că ar fi trebuit să consulte Parlamentul înainte de lansarea bugetului, că este 'extraordinar de îngrijorător' raportul Consiliului Fiscal si ca 'este un buget de compromis'.

"Am crezut ca pe marile proiecte de lege Guvernul se va consulta cu Parlamentul, mi-am imaginat ca veti dori sa faceti o discutie cu noi si pe urma sa se desțălenească relatia cu noi, pentru ca nu s-a intamplat imi exprim speranta catre viitor si am speranta ca intelegeti bine mesajul pe care vi-l transmit. Aveti proiecte pentru care veti avea nevoie de sprijinul Parlamentului. O sa va rog sa reflectati la acest lucru", a declarat Nicolăescu în comisiile de buget-finante.

"Ingrijorarea mea fata de sustenabilitatea acestui buget vine din expertiza Consiliului Fiscal. Avizul Consiliului Fiscal este extraordinar de ingrijorator, faptul ca pun la indoiala nivelul de venituri care ar putea sa fie incasat la anul ne duce probabil in situatia nerespectarii deficitului bugetar prevazut in buget. Nu respectam legea responsabilitatii fiscale pe deficitul bugetar si ar trebuie sa ne explicati de ce luam aceasta decizie. Eu as putea sa inteleg ca in trei saptamani este greu sa vii cu o viziune bugetara noua, cu tinte si obiective bugetare care reprezinte alta filosofie (...) este un buget de compromis, intre niste venituri incerte si niste cheltuieli foarte mari pe care trebuie sa le executati", a mai spus liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.