Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ITIA, prima reacție după decizia TAS în cazul Simonei Halep: ITIA respectă atât acest drept, cât și verdictul ulterior

digisport.ro
simona halep

Simona Halep a câștigat procesul de la TAS, în cadrul căruia a contestat suspendarea de 4 ani pentru dopaj dictată de ITIA, notează digisport.ro.

Simona Halep a reușit să dovedească faptul că nu s-a dopat intenționat cu roxadustat, ci a fost vorba de o contaminare, astfel că perioada a fost redusă la nouă luni.

Karen Moorhouse a reacționat imediat după verdictul TAS

La scurt timp după ce s-a aflat că Halep se poate întoarce pe terenul de tenis, pe site-ul oficial al celor de la ITIA a apărut și o primă reacție, prin vocea lui Karen Moorhouse, cea care ocupă funcția de director executiv.

"Un element esențial al procesului anti-doping este posibilitatea sportivului de a contesta, iar ITIA respectă atât acest drept, cât și verdictul ulterior. ITIA așteaptă motivarea integrală, pe care o va analiza amplu", a declarat Moorhouse.

 

Mesajul din septembrie

Moorhouse transmitea un mesaj vehement în luna septembrie a anului trecut, când ITIA anunța decizia suspendării de 4 ani,

"După un proces riguros și complex, salutăm decizia tribunalului independent. Numărul de dovezi trimise tribunalului, legate atât de roxadustat, cât și de pașaportul biologic, a fost substanțial.

ITIA a urmat procedura obișnuită, așa cum ar fi făcut cu orice alt sportiv, în concordanță cu Regulamentul Global Anti-Doping, pentru a îndeplini scopul și responsabilitatea noastră, aceea de a menține principiul de competiție corectă.

În cadrul hotărârii scrise, juriul a admis că s-a urmat procedura corectă. Înțelegem interesul public semnificativ în astfel de cazuri și vrem să rămânem cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util", spunea Moorhouse acum câteva luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.