Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Orange anunță o iarnă de coșmar: Întreruperile de curent ar putea bloca și accesul la numerele de urgență

112 urgenta

Apelurile telefonice de urgență ar putea să nu fie posibile în unele părți ale Franței dacă vor avea loc întreruperi prelungite de energie electrică în această iarnă, a declarat miercuri directorul general al operatorului de telecomunicații numărul 1 din țară, Orange, în timp ce perspectiva raționalizării energiei se profilează pe fondul războiului din Ucraina, informează Reuters.

Avertismentul dur al lui Christel Heydemann contrastează cu tonul liniștitor al guvernului francez în această privință și subliniază provocările cu care se confruntă industria telecomunicațiilor pentru a menține serviciile mobile în funcțiune în cazul unor întreruperi prelungite de energie electrică.

"Dacă, într-o zonă geografică, (serviciile de rețea mobilă) sunt oprite timp de două ore, nu va exista acces la serviciile numerelor de urgență pentru o perioadă de timp", a declarat Heydemann în fața parlamentarilor francezi în cadrul unei audieri în Senat.

"Este iluzoriu să ne imaginăm că vom fi capabili să menținem serviciile pentru toți francezii în cazul unor întreruperi de energie electrică", a spus ea.

Oficiali din industria telecomunicațiilor au declarat în septembrie pentru Reuters că se tem că raționalizarea energiei electrice - o posibilitate ca urmare a prăbușirii livrărilor de energie din Rusia - ar putea scoate din funcțiune părți din rețeaua de telefonie mobilă din întreaga Europă, obligând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

Executivii au declarat atunci că în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față unor întreruperi generalizate de energie electrică.

Miercuri, Heydemann a declarat că nu a existat suficient timp pentru a instala baterii de rezervă în miile de site-uri de telefonie mobilă pentru această iarnă. Ar fi nevoie de cinci ani, a spus ea.

Heydemann, care a preluat frâiele Orange în aprilie, a declarat că firma a efectuat teste pe rețeaua sa de telefonie mobilă din Franța pentru a evalua și anticipa riscurile de întreruperi de energie electrică.

Conform scenariilor actuale discutate cu guvernul, Orange ar fi alertată la ora 17.00 cu o zi înainte de o pană de curent și ar fi anunțată locația exactă.

Ea a declarat că Orange încearcă să obțină aceste informații cu 24 de ore înainte de întreruperi pentru ca tehnicienii de pe teren să lucreze cât mai repede posibil.

"Mă tem că concetățenii noștri și francezii vor descoperi că rețelele de telecomunicații depind de electricitate", a spus ea.

O sursă guvernamentală a minimalizat comentariile lui Heydemann.

"Operatorii fac presiuni pentru ca noi să nu le tăiem antenele, există un fel de braț de fier", a declarat sursa pentru Reuters.

"Este un an și jumătate de când guvernul lucrează la acest subiect, suntem în contact cu operatorii (de telecomunicații)", a spus sursa.

Heydemann de la Orange a mai spus că firma și industria sunt în contact strâns cu distribuitorul de electricitate al țării, Enedis, o filială a companiei de utilități EDF.

Un purtător de cuvânt al ministerului francez al afacerilor digitale, responsabil de serviciile de telecomunicații, a refuzat să comenteze.

"Prioritatea Enedis și a autorităților publice este de a ajuta operatorii de telecomunicații să păstreze accesul la numerele de urgență... în cazul unei pene de curent excepționale", a declarat Enedis.

"Discuțiile sunt în curs de desfășurare... pentru a găsi cele mai bune soluții posibile pentru a limita impactul potențialelor întreruperi temporare de energie electrică", a adăugat aceasta.

Avertismentele lui Heydemann contrazic tonul mai optimist menținut până acum de guvernul francez.

"Dacă ar exista probleme de alimentare cu energie electrică la un moment dat, există ceea ce noi numim 'antene de resurse' (care ar permite) funcționarea tuturor numerelor de urgență", a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran.

Doar câteva mii de antene de telefonie mobilă ar fi complet protejate de eventualele întreruperi de energie electrică în acest stadiu, a declarat o sursă din industria telecomunicațiilor, acoperind astfel o fracțiune din populație și din teritoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.