Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Parlamentului European, impresionată de solidaritatea României cu Ucraina: 'Nu voi uita niciodată imaginile...' / VIDEO

Roberta Metsola

Președintele Parlamentului European s-a declarat, luni, impresionat de solidaritatea României cu Ucraina. „Nu voi uita niciodată imaginile cu românii care se grăbeau în regiunea de graniță pentru a ajuta”.

„Acum, Europa se uită la România în atât de multe domenii, cum ar fi asigurarea unei perspective pro-europene, cum ar fi tranziția digitală, cum ar fi implicarea tinerilor, cum ar fi rata de absorbție a fondurilor UE.

Ca și în cazul Ucrainei, când v-ați deschis inimile și casele pentru atât de mulți care fugeau de oroare. Nu voi uita niciodată imaginile cu românii care se grăbeau în regiunea de graniță pentru a ajuta. Cărați jucării, pături, ursuleți de pluș, alimente, nu ați așteptat să vă spună cineva ce să faceți, pur și simplu ați făcut-o și ați dat speranță celor care au lăsat totul în urmă.

Solidaritatea României cu Ucraina a fost o adevărată demonstrație a valorilor europene fundamentale. România a demonstrat acest lucru, totul în timp ce a găzduit peste 86.000 de refugiați din Ucraina și a facilitat trecerea grânelor ucrainene în țări terțe”, a spus Metsola, în plenul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.