Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa TNL: 'E esențial să fim alături de mediul de afaceri' - Cele mai recente date din IMM Invest

Facebook
Mara Mares

IMM Invest dovedește, zi de zi, că este un proiect de succes, a punctat președintele TNL, Mara Mareș, ea adăugând că mii de cereri ale companiilor se află în diferite faze de analiză sau sunt în stadiu de solicitare clarificări:

“În ciuda unor detractori din spațiul public, datele vorbesc de la sine și programul IMM Invest dovedește, zi de zi, că este un proiect de succes. Suntem un guvern liberal și e esențial să fim alături de mediul de afaceri în lupta cu efectele pandemiei.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Cifre, nu vorbe:

Până acum, aproape 59.000 de companii au aplicat pentru un credit garantat de stat prin acest mecanism și au fost aprobate 1441 de credite de Fondul de Garantare. Valoarea garanțiilor oferite este de aproximativ un miliard de lei, din totalul de 15 miliarde. Sigur, acest plafon poate fi suplimentat, pe măsură ce companiile primesc credite. Am transmis către 22 de bănci un număr de 53.063 solicitări(este vorba despre companiile care îndeplineau condițiile de eligibilitate ale programului), iar la data de 20 mai un număr de 5.330 de cereri aflate în aplicația www.imminvest.ro se aflau în diferite faze de analiză sau sunt în stadiu de solicitare clarificări.

Tocmai de aceea, Guvernul a solicitat celor de la Fondul de Garantare să dialogheze permanent cu băncile, astfel încât să grăbească toate procedurile și să grăbească viteza de aprobare a creditelor, că acesta este de fapt obiectivul nostru.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

De asemenea, pregătim un amplu plan de relansare și redresare economică, care va fi prezentat în curând”, a scris Mara Mareș pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.