Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa TVR sfidează Parlamentul - Deputat USR, iritat: 'Are un salariu mai mare decât premierul României. Ba chiar mai mare decât al preşedintelui ţării'

Inquam Photos / George Calin
doina gradea

Deputatul USR Iulian Bulai a transmis, într-un mesaj publicat marţi pe Facebook, că Doina Gradea, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, a beneficiat anul acesta de mai multe creşteri de salariu, depăşind remuneraţiile prim-ministrului şi preşedintelui ţării. El îi cere din nou demisia şi continuă să solicite discutarea rapoartelor TVR pe 2017 şi 2018.

Iritat de faptul că Gradea nu a dat curs nici astăzi invitaţiei de a participa la audierea din Comisia pentru cultură din Camera Deputaţilor, Bulai a scris: „Şefa TVR, Doina Gradea, are un salariu mai mare decât premierul României. Ba chiar mai mare decât al preşedintelui ţării”.

El a explicat că Gradea primeşte 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%, „cu aproximativ 1.000 de euro mai mult decât preşedintele şi cu peste 1.000 de euro mai mult decât prim-ministrul”.

„Salariul doamnei Gradea e plătit din subvenţie, de la bugetul de stat, din taxe şi impozite. Doamna Gradea nu e plătită nici din teleshopping-ul dat în timpul moţiunii de cenzură, nici din măreţele performanţe economice ale televiziunii. Doamna Gradea a primit mai multe măriri de salariu anul ăsta (o dată-n mai, o dată-n septembrie) decât cei care muncesc pe salariul minim în România”.

Augustin Zegrean, despre raportul MCV: 'Sunt lucruri care au fost scrise şi până acum. I-am rugat să scrie raportul mai clar'

Bulai susţine că preşedinta TVR „îşi plăteşte sieşi diurne de deplasare în străinătate de două ori cât ar avea dreptul – la nivel de ministru, deşi nu e –, aşa că pe lângă cei 28.500 lei brut/ lună, încasează şi 300 euro/ zi, neimpozabili, în afara României (probabil de-aia se duce ea la evenimente internaţionale, şi nu ziariştii TVR)”.

Curtea de Conturi a decis anul trecut că majorările de salariu pe care şi le-a dat dna Gradea sunt nelegale, a adăugat el. „Dar doamna Gradea n-a spus asta nimănui, nici măcar membrilor Consiliului de Administraţie al TVR, care-s plătiţi în funcţie de salariul – iată, nelegal – al doamnei Gradea”.

În încheiere, el se întreabă: „Cam cât ar trebui să cheltuiască cetăţenii României, din munca lor, pentru ca doamna Gradea măcar să se deplaseze la Palatul Parlamentului? Ar trebui să-i oferim şi noi, de la comisie, 300 euro/ zi? I-am cerut doamnei Gradea demisia de multiple ori - i-o cer şi acum. Am cerut deja în mod repetat şi insistent discutarea în Parlament a rapoartelor TVR pe 2017 şi 2018 - o cer din nou. Şi o s-o fac de câte ori e nevoie”.

Doina Gradea a fost, în mai multe rânduri, invitată pentru a discuta despre neregulile constatate de Curtea de Conturi în urma auditului efectuat la începutul acestui an la instituţia pe care o conduce, însă nu s-a prezentat în Comisia pentru Cultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.