Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect de bumerang pentru Klaus Iohannis: victoria opoziției îl bagă în scenariul cel mai negru/ANALIZĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis miting PNL Victoriei

Președintele Klaus Iohannis jubila, după ce a văzut rezultatul votului la referendumul pe justiție și rezultatul la alegerile europarlamentare. În declarația dată la ora 21.00, Iohannis a încercat să se lipească doar de PNL și să se distanțeze puțin de cei de la USR PLUS.

Citește și: SURSE - FIERBERE mare la PSD: variantele în cazul unei condamnări a lui Liviu Dragnea

”Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reușit să-i mobilizăm pe alegători. Și aș menționa sprijinul primit de la Partidul Național Liberal, care s-a și înscris la AEP oficial ca partid care suportă, sprijină referendumul. Am avut, însă, un sprijin consistent și din partea Alianței USR-PLUS. Le mulțumesc și lor pentru acest sprijin.

La europarlamentare, rezultatele reflectă voința electoratului. Partidul Național Liberal a obținut un rezultat foarte bun și îi felicit. USR a obținut, de asemenea, un rezultat foarte bun. Îi felicit și pe ei.”, a spus Iohannis.

Pentru Klaus Iohannis, rezultatul USR-PLUS îl bagă într-un scenariu nedorit. Alianța va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, asta în timp ce Iohannis spera să coaguleze opoziția și să fie candidat unic al acestor formațiuni politice.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu s-a lăsat mult așteptat și a anunțat că este dispus să candideze la alegerile prezidențiale.

”Pot să candidez la prezidențiale! Noi vom avea un candidat comun, Alianța 2020 USR + PLUS! Eu preiau mandatul de europarlamentar, dar voi candida și la parlamentare, iar dacă voi fi ales, locul meu va fi luat de următorul pe listă.”, a spus Dacian Cioloș la România TV.

În acest context, alegerile prezidențiale se anunță de foc. PSD și ALDE vor merge, cel mai probabil, cu un candidat comun, în timp ce opoziția va avea 2 candidați foarte puternici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.