Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect de domino pe bursă: Scăderi masive pentru Snap, Facebook, Twitter și Google. Vin vremuri grele pentru industria de publicitate digitală

mintmetrics.ro
retele sociale social media

Acțiunile Snap Inc. au scăzut cu peste 40% și au provocat marți vânzări la nivelul întregului sector, după un avertisment referitor la profitul companiei mamă Snapchat, care a indicat că vor urma vremuri dificile pentru industria de publicitate digitală, cândva în plină expansiune, transmite Reuters.

Compania era pe cale să piardă 15 miliarde de dolari din capitalizarea de piață, în timp ce acțiunile marilor agenți de publicitate online și ale firmelor de social-media urmau să piardă o valoare combinată de 200 de miliarde de dolari din cauza acestei derapaje.

Acțiunile Snap au închis la 12,79 dolari, mai puțin decât prețul de 17 dolari din oferta publică inițială din 2017.

Platformele Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp), Pinterest, Twitter și Alphabet (Google) au scăzut între 5% și 24%.

content-image

Snap a declarat luni că se așteaptă să rateze obiectivele trimestriale de venituri și profit stabilite cu doar o lună înainte și că va trebui să încetinească angajările și să reducă cheltuielile.

Evaluările pentru acțiunile din social media revin cu picioarele pe pământ după ce companiile au înregistrat o creștere fără precedent anul trecut, când agenții de publicitate au început să își revină după pandemie, a declarat Brian Wieser, președinte global al business intelligence la agenția de publicitate GroupM.

"Există o resetare a așteptărilor", a spus el, adăugând că, în timp ce problemele economice, precum inflația, afectează parțial veniturile, Snap și alte platforme și-au supraestimat, de asemenea, capacitatea de a menține o creștere vertiginoasă.

Viziunea sumbră a unuia dintre numele cunoscute ale sectorului subliniază impactul războiului din Ucraina, al inflației în creștere și al ratelor de dobândă în creștere asupra companiilor de social media exact când acestea încercau să se scuture de lovitura provocată de modificările aduse sistemului de operare iOS al Apple.

"Snap este un proxy pentru publicitatea online și când vezi slăbiciune acolo, atunci te gândești automat la Facebook, Pinterest și Google", a declarat Dennis Dick, trader la Bright Trading LLC.

"Odată ce începi să te gândești la Google, atunci piețele încep să vândă".

Snap și alte platforme, inclusiv Meta, se află în calea unei furtuni care include, de asemenea, concurența tot mai mare din partea TikTok pentru atenția utilizatorilor și banii din publicitate, a declarat Jasmine Enberg, analist principal la firma de cercetare Insider Intelligence.

Vânzarea de marți vine la câteva zile după ce un sondaj al managerilor de fonduri de la Bank of America a indicat că investitorii devin din ce în ce mai pesimiști în ceea ce privește acțiunile din domeniul tehnologiei, o inversare puternică a tendinței de creștere din ultimii 14 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.